L’alerta per risc d’incendi s’estén a 249 municipis i vuit parcs naturals

Només hi ha cinc comarques on no hi ha risc d'incendi: la Vall d'Aran, l'Alta Ribagorça, la Cerdanya, el Ripollès i el Berguedà

Imatge d'arxiu incendi Pont de Vilomara

A partir de dissabte, l’alerta màxima per risc d’incendi i altes temperatures s’estendrà considerablement. Ja no afectarà només 44 municipis, sinó la major part del territori català. Gairebé tot el mapa ha quedat pintat de vermell.

En concret, afectarà 249 municipis de 23 comarques diferents, 17 més que ara. Només hi ha cinc comarques on no hi ha risc d’incendi: la Vall d’Aran, l’Alta Ribagorça, la Cerdanya, el Ripollès i el Berguedà.

A més, a partir d’aquest dissabte, el cos d’Agents Rurals també tancarà l’accés a vuit massissos: Montsant, Montserrat, Garraf-Foix, Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Montmell, Prades, Tivissa-Vandellòs i Cardó-Boix.

De fet, aquest divendres ja s’ha restringit l’accés al parc natural de la Serra de Montsant pel pic de calor i l’alt risc d’incendi.

Arran d’aquesta situació, Protecció Civil ha activat aquest divendres en fase d’alerta el pla d’emergències per incendis forestals a Catalunya i manté un avís de risc per temperatures màximes extremes divendres i dissabte a moltes comarques catalanes.

Des de la mitjanit passada, el pla Alfa està activat al nivell 3, el màxim del pla operatiu, per extrem perill d’incendi forestal al sud de Lleida, a l’interior de Tarragona i a les Terres de l’Ebre. L’alerta ara afecta 44 municipis de sis comarques, però s’ampliarà fins a 249 a partir de dissabte.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides