A qui li ha pagat 100.000 euros Cultura per la talla d’una verge?

A Liliana Godia Guardiola. El dia 20 de juliol, el Departament de Cultura va fer públic que la Direcció General del Patrimoni Cultural havia adquirit una talla en fusta policromada de la Mare de Déu amb el Nen que un autor desconegut va realitzar el segle XII o XIII. Té unes mesures de 110x40x27 centímetres i havia estat declarada Bé Cultural d’Interès Nacional el juny del 2014. La Direcció General del Patrimoni Cultural considera que aquesta talla “es va realitzar prenent com a model la Mare de Déu del Claustre de Santa Maria de Solsona, avui conservada a la capella del mateix nom de la catedral solsonina”.

L’execució material d’aquesta obra, segons els expert del Departament de Cultura, “és molt bona i té un detall d’enorme interès”. Liliana Godia té temps per entregar-la fins el 12 de setembre i Cultura li farà un pagament de 100.000 euros en un sol termini un cop l’hagi lliurat. Godia va oferir la Mare de Déu amb el Nen per aquesta quantitat, exempta d’IVA, i als tècnics de Cultura els va semblar bé.

Liliana Godia és una financera acabdalada que desenvolupa la seva activitat a través de la Fundació Godia. El 2020, va ingressar 8,3 milions d’euros i els seus actius estaven valorats en 241 milions. Com a administradora única de la Fundació es va assignar un sou de 390.000 euros aquell any. El seu pare, Francisco Godia, era un gran col·leccionista d’art i ella ha heretat una afició que, com demostra la venda d’aquesta Mare de Déu amb el Nen, és força rentable.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.