La Diputació de Barcelona va adjudicar 14,3 milions d’euros en contractes a dit el 2020 per la covid

Segons 'El Periódico', només quatre de les 15 empreses més beneficiades havien col·laborat abans amb l'entitat

    Personal sanitari ajustant-se el material de seguretat

    La Diputació de Barcelona, presidida per la socialista Núria Marín, va adjudicar contractes sense concurs per valor de 14,3 milions d’euros el 2020 per afrontar l’esclat de la pandèmia de covid-19. Segons ha publicat El Periódico, dels 57 milions en total que va repartir l’entitat en contractes, un de cada quatre euros va concedir-se de manera directa emparant-se en la normativa estatal que permetia agilitzar la contractació a causa de la situació excepcional de la pandèmia.

    El mitjà esmentat assenyala que de les 15 empreses que més diners van rebre de la Diputació, només quatre tenen antecedents de col·laboració amb l’entitat durant els darrers set anys. La companyia que va rebre més fons públics és Iturri S.A. (1,9 milions d’euros), seguida de Yiwu Lemon Order Import & Export Co (1,1 milions) i Naus de Besalú (1,1 milions). Aquestes dues últimes no figuren entre les principals contractistes i, segons afirmen fonts de la Diputació consultades al mitjà citat, “són empreses que vam conèixer a través de trucades que es van rebre, i es van adjudicar a aquelles que van garantir terminis d’entrega més ràpids”.

    L’entitat insisteix que “sempre es va pagar amb el material lliurat i a preu de mercat”, i assenyala que la Sindicatura de Comptes ja ha analitzat els seus contractes i que no ha detectat cap irregularitat. Les adjudicacions per la via d’emergència de la Diputació van anar dirigides a la compra de material sanitari, principalment mascaretes, guants, bates ulleres protectores i gel hidroalcohòlic, així com termòmetres i càmeres tèrmiques per mesurar la temperatura de les persones a l’hora d’accedir als recintes.

    (Visited 135 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari