Robles defensa reformar la sedició

La taula de diàleg es va emplaçar a aprofundir en aquesta modificació legal en pròximes trobades

La ministra de Defensa, Margarita Robles, s’ha mostrat partidària d’abordar la reforma del Codi Penal per canviar el delicte de sedició. “Els codis penals s’han d’adaptar a la realitat del que passa al segle XXI i el delicte de rebel·lió i sedició estan pensats per a un context totalment diferent propi del segle XIX o XX”.

Ho ha assenyalat en una entrevista a Telecinco un dia després de la taula de diàleg entre el govern central i la Generalitat en què ambdues parts van emplaçar-se a aprofundir en aquesta modificació legal en properes trobades.

La ministra i magistrada obre així una porta al debat al Congrés. “Aquests delictes estaven plantejats més aviat per a contextos de dictadures, de rebel·lions o sedicions amb l’ús d’armes, i, per tant, es pot plantejar una reforma fruit del debat parlamentari. Si en aquest àmbit parlamentari es considera que un delicte no es correspon amb la realitat social pròpia del segle XXI, no hi ha cap problema per canviar-lo”.

També avui la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, que va formar part ahir de la taula de diàleg, ha indicat que cal reflexionar sobre el delicte de rebel·lió i sedició, ja que “no tenen acomodament ni harmonització jurídica en el marc comparat europeu”.

(Visited 74 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari