El Suprem confirma les condemnes de Chaves i Griñán

La sentència ferma del cas dels ERO conclou que els dos expresidents andalusos eren "plenament conscients" del frau

Griñán i Chaves, expresidents de la Junta d'Andalusia

El Tribunal Suprem ha confirmat la majoria de les condemnes imposades per l’Audiència Provincial de Sevilla 19 alts càrrecs de la Junta d’Andalusia, entre els quals les dels expresidents socialistes Manuel Chaves i José Antonio Griñán, corresponents a la branca política cas dels ERO.

La sentència, coneguda aquest dimarts, conclou que els dos expresidents eren “plenament conscients” del frau en l’ús de les subvencions autonòmiques que s’havien de destinar als expedients de regulació d’ocupació (ERO). El Suprem considera que es va ordir un sistema “fraudulent” caracteritzat pel “descontrol absolut” sobre la dotació de 680 milions d’euros públics.

Griñán, que ha anunciat que presentarà un recurs al Tribunal Constitucional, ha estat condemnat a sis anys de presó, pels delictes de malversació i prevaricació, i Chaves, a nou anys d’inhabilitació com a culpable de prevaricació.

El Suprem, que ha emès dividit aquesta resolució, ha estimat quatre dels recursos de cassació plantejats pels condemnats en primera instància, un dels quals parcialment. D’aquesta manera, ha rebaixat les condemnes a tres persones i ha revocat tres les condemnes per prevaricació dictades per l’Audiència de Sevilla.

(Visited 62 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari