Qui li ha dit a Jordi Sánchez que si es porta bé no tornarà a la presó?

El tinent coronel Daniel Baena, cap d’Operacions de la comandància de la Guàrdia Civil a Barcelona. Baena i Jordi Sánchez van coincidir en l’acte de celebració de la festa del 4 de juliol al consolat dels Estats Units a Barcelona. Amb motiu d’aquesta celebració, que commemora el dia que els Estats Units van declarar la seva independència de l’imperi britànic, el 1776, la cònsol, Katie Stana, va convidar un munt de personalitats, entre les quals hi havia el president de la Generalitat, Pere Aragonès, o la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Maria Eugènia Gay.

L’ex-president de l’Assemblea Nacional i ex-secretari general de Junts va coincidir amb un grup de convidats entre els quals estava Baena. El tinent coronel li va demanar com estava i Jordi Sánchez li va dir que millor que quan era a la presó. “Espero no tornar-hi a entrar”, va afegir, a la qual cosa Baena va replicar dient “si et portes bé…”.

Jordi Sánchez va ser condemnat a 9 anys de presó en el judici de l‘1-O al Tribunal Suprem. Baena va testificar en aquell judici, ja que, en aquells moments, era el responsable de la policia judicial a Catalunya i, per tant, responsable de la investigació de l’organització del referèndum sobre la independència de Catalunya. El maig de l’any passat va ser nomenat cap de la comandància de la Guàrdia Civil a Barcelona.

Sánchez, com la resta de persones condemnades en aquell judici, va ser indultat pel govern de Pedro Sánchez ara fa un any. El Tribunal Suprem va aprovar, el maig, la revisió de la legalitat de la concessió d’aquests indults.

(Visited 285 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari