Europa: revés judicial a Puigdemont

El TGUE rebutja el recurs de l’expresident i de Comín contra l’Eurocambra per negar-los d'entrada l’escó

Carles Puigdemont i Toni Comín
Carles Puigdemont i Toni Comín

El Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) ha inadmès el recurs que va interposar Carles Puigdemont quan el Parlament Europeu va rebutjar reconèixer-lo com a eurodiputat just després de ser escollit a les darreres eleccions europees.

El tribunal amb seu a Luxemburg ha conclòs que Antonio Tajani, llavors president de l’Eurocambra, no tenia marge de decisió, ja que Puigdemont no apareixia a la llista d’electes remesa per Espanya, i constata que la decisió sobre Puigdemont depenia de la llei electoral espanyola, la qual exigeix que s’acati presencialment a Madrid la Constitució, i de la Junta Electoral Central.

A la pràctica, aquest revés al primer recurs plantejat per Puigdemont a la justícia europea per aconseguir l’escó al Parlament Europeu no havia apartat l’expresident de la Generalitat de la cambra, perquè hi va ser admès mesos més tard quan, el gener del 2020, es va beneficiar de l’efecte d’una sentència del Tribunal de Justícia de la UE (TJUE) que havia reconegut la immunitat d’Oriol Junqueras.

Puigdemont i el seu company de files a l’Eurocambra i exconseller, Toni Comín, han manifestat aquest dimecres que es plantegen recórrer en cassació davant TJUE, el qual integra el TGUE i es troba també a Luxemburg.

Tots dos argumenten ara que la sentència del TGUE els reconeix que tenien immunitat com a eurodiputats abans que el jutge instructor el cas del procés, Pablo Llarena, dictés les euroordres de recerca perquè fossin jutjats al Tribunal Suprem.

(Visited 112 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari