Junts i ERC no poden evitar que la comunitat gitana porti al Parlament el seu malestar amb ‘Bricoheroes’

Ciutadans aconsegueix el suport de tota l’oposició per forçar la compareixença de la FAGIC a la Comissió de Control de la CCMA

Peyu en el capítol de 'Bricoheroes' en què va tractar de 'lladres' els membres de la comunitat gitana

Els vots dels diputats de Junts i ERC han estat insuficients, aquest matí, a la Comissió de Control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per impedir que hi comparegui properament una representació de la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya (FAGIC) i que mostri el seu malestar pels insults que ha patit aquesta comunitat al programa Bricoheroes de TV3. La iniciativa presentada per la diputada de Ciutadans Anna Grau ha estat aprovada amb els vots de tots els partits de l’oposició.

Grau, en la seva intervenció, ha afirmat que la comunitat gitana ha estat reiteradament insultada al programa realitzat per Lluís Jutglar (Peyu) i Jair Domínguez “abans, durant i després” que el fins fa poc director de TV3, Vicent Sanchis, es comprometés a posar fre als seus exabruptes. Francesc Ten, de Junts, i Raquel Sans, d’ERC, s’han oposat a la compareixença dels representants de la comunitat gitana adduint que seria una “compareixença polititzada” i que “no s’ha d’alimentar la polèmica”. Francesc de Dalmases, de Junts, ha anat més enllà i ha donat ànims a Jair Domínguez per perseverar en la seva actitud.

La FAGIC va demanar que s’eliminés Bricoheroes de la graella de TV3 després que al programa del 2 de gener s’associés la comunitat gitana amb lladres i que en el del 6 de febrer es fes broma amb la desnutrició de les víctimes dels camps de concentració nazi i que es digués que les atraccions de fires les porten gitanos. Entre aquestes dues dates, Sanchis es va reunir amb representants de la FAGIC per dir-los que tractarien adequadament la comunitat gitana a TV3. Lògicament, els directius d’aquesta Federació es van sentir enganyats.

A la Comissió de Control d’avui també s’ha aprovat les compareixences de Jaume Roures, per informar dels contractes de la seva productora, Mediapro, amb TV3, i dels ex-presidents de la CCMA, Brauli Duart i Núria Llorach, perquè donin explicacions sobre les informacions que vinculen diners pagats a la productora Triacom per programes realitzats per TV3 amb el finançament de les despeses del despatx privat de l’ex-alt càrrec de la Generalitat i cervell en l’ombra del procés independentista, David Madí.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.