Òmnium i ANC amaguen els autors dels seus vídeos

De la seva enorme producció audiovisual només s’ha sabut que una empresa d’Oriol Soler va crear ‘Help Catalonia. Save Europe’ l’octubre del 2017

Vídeos de campanyes d'Òmnium Cultural i de l'Assemblea Nacional Catalana

Les dues principals plataformes independentistes catalanes –Òmnium Cultural i Assemblea Nacional Catalana (ANC)- oculten sistemàticament qui són els autors dels vídeos de promoció de les seves campanyes. I no són pocs. Les plataformes que ara presideixen Xavier Antich i Dolors Feliu tenen sempre a punt l’equip de professionals que els enllestirà ràpidament i sovint amb bona qualitat un vídeo que doni suport a la seva reivindicació independentista o de crítica al govern espanyol. L’únic vídeo d’aquestes dues entitats del qual se n’ha sabut l’autoria és el que es va titular Help Catalonia. Save Europe, que es va fer viral l’octubre del 2017. Presentava una actriu plorosa davant la càmera demanant el suport europeu a la causa independentista catalana després del referèndum que s’havia celebrat uns dies abans. El va fer Batabat, productora del grup empresarial propietat d’Oriol Soler, un dels cervells en l’ombra del processisme, vinculat a ERC.

L’estil d’aquell vídeo i el de molts dels que han donat a conèixer Òmnium Cultural i l’ANC és molt semblant. Per això, és lògic pensar que productores d’Oriol Soler estan darrere seu. Soler va ser el director de la campanya Ara és l’hora, que van organitzar conjuntament les dues plataformes, el 2014. Els vídeos d’aquella campanya ja no van ser signats per ningú, tot i que sí que es va saber que havia comptat amb l’assessorament de Blue State Digital, empresa que havia donat un cop de mà important a Barack Obama en la seva campanya per accedir a la presidència dels Estats Units. Blue State Digital cobra cars els seus serveis, però diners n’hi va haver a dojo per aquesta campanya. Ara és l’hora va costar prop de 3,5 milions d’euros.

La voluntat d’amagar els autors dels vídeos de les campanyes d’Òmnium i l’ANC contrasta amb el fet que Citizen Lab, el laboratori canadenc de recerca en tecnologia i drets humans que ha col·laborat amb elles, colze a colze, per elaborar l’informe CatalanGate, sobre espionatge a independentistes catalans, sí que ha informat sobre qui ha fet la web per difondre’l. Es tracta de l’empresa catalana Domestic Data Streamers, tal i com va publicar ahir EL TRIANGLE. El CatalanGate té dues webs a Internet. Una, la de Citizen Lab. L’altra, la de l’ANC, creada utilitzant un portal registrat per Òmnium Cultural, amb l’adreça catalangate.cat. En aquest segon portal no hi ha cap informació sobre els seus responsables.

En la línia mantinguda els darrers anys, tampoc ningú no signa el vídeo que va aparèixer al portal catalangate.cat l’endemà que Citizen Lab donés a conèixer el seu informe. És evident que el vídeo no es va realitzar d’un dia per l’altre.

La transparència no és el fort d’aquestes dues entitats. Òmnium Cultural té un apartat de Transparència on no apareix a les seves informacions i memòries el nom de les empreses que contracta per realitzar els seus audiovisuals. L’Assemblea Nacional Catalana, per no tenir no té ni apartat de Transparència al seu web.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.