El Congrés aprova avui la tramitació de la llei per abolir la prostitució

El PP i Podemos han confirmat el seu suport al text proposat pels socialistes

El ple del Congrés dels Diputats

Foto: @Congreso_Es

El ple del Congrés dels Diputats aprovarà aquest dimarts la presa en consideració de la llei del PSOE per abolir la prostitució, la qual recull l’esmena que els socialistes van presentar a la Llei de Garanties de la Llibertat Sexual, coneguda com a llei de ‘només sí és sí’. El PP ja va confirmar el seu suport i, aquest dimarts, ho han fet també els socis de govern de Pedro Sánchez, de manera que el tràmit s’aprovarà.

Encara que Podemos ha manifestat que votarà a favor, els comuns no han desvelat quin serà el seu vot. La confluència catalana del partit lila és defensora de les postures regulacionistes i, per tant, de la llibertat sexual de les dones que decideixen prostituir-se.

El PSOE va retirar la seva esmena de la llei de ‘només sí és sí’ per no obstaculitzar la tramitació d’aquesta i comptar amb un ampli consens, però va registrar el text que es debatrà avui amb l’objectiu d’abolir la prostitució. Els socialistes plantegen “castigar de manera general el proxenetisme, sense exigir relació d’explotació”, així com sancionar els clients amb multes i fins a tres anys de presó si la persona prostituïda és menor o es troba en situació de vulnerabilitat.

El text també recupera la terceria locativa i proposa castigar aquells que, amb ànim de lucre i de forma habitual, cedeixin espais per afavorir la prostitució, és a dir, els amos dels clubs, locals i pisos on s’exerceix aquesta pràctica. La proposició de llei no inclou, però, mesures relacionades amb la pornografia i la seva prohibició.

(Visited 95 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari