La vaga de professors contra Cambray talla la Gran Via de Barcelona

El conseller surt per la porta del darrere de Catalunya Ràdio per evitar trobar-se amb els vaguistes concentrats

Un grup de professors es concentra davant de Catalunya Ràdio

Foto: @docents_SMLC

La segona jornada d’aturada parcial convocada aquest dijous pels sindicats d’educació ha causat problemes de circulació a la Gran Via de Barcelona a causa del tall que un grup de professors ha fet a l’altura del carrer Padilla. L’acció ha dificultat l’entrada i la sortida de vehicles al túnel de les Glòries i s’han viscut alguns moments de tensió entre els conductors i els manifestants. Els motoristes, però, han aconseguit obrir el pas i restablir la circulació.

Un grup de mestres també s’ha concentrat a l’entrada de Catalunya Ràdio, on s’hi trobava el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, oferint una entrevista. Els vaguistes han cridat consignes demanant la dimissió del conseller, i han reivindicat l’educació pública mentre esperaven que Cambray sortís de l’edifici i els escoltés. Però el titular d’Educació ha sortit per la porta del darrere per evitar trobar-se amb els manifestants, ha explicat USTEC-STEs. “Aquest és el seu diàleg”, ha lamentat el sindicat.

Els professors han organitzat piquets en altres punts de Catalunya com ara Lleida, Mataró i Reus, i els sindicats han decidit mantenir la vaga total del dia 9 de juny després que la reunió d’aquest dimecres amb Educació no hagi acabat com esperaven. USTEC i CCOO consideren insuficient la nova proposta del Departament ja que no inclou la reducció d’una hora lectiva prevista en l’últim esborrany per als docents de primària el curs que ve. Sí que contempla, per altra banda, el retorn de l’assoliment del primer estadi, un complement de sou per antiguitat al cap de 6 anys d’exercici en comptes dels 9 actuals.

(Visited 69 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari