Dimiteix la secretària general del Parlament arran de la contractació del seu fill com a uixer

Esther Andreu diu que va comunicar verbalment la seva inhibició a altres funcionaris

La Mesa del Parlament en un Ple de maig
La Mesa del Parlament en un Ple de maig

La secretària general del Parlament de Catalunya, Esther Andreu, ha dimitit aquest dimarts després que el seu fill fos contractat com a uixer interí de la cambra catalana sense que ella informés d’aquesta relació de parentiu al seu superior, com marca la llei que regula el règim jurídic del sector públic.

Andreu manté que va comunicar verbalment a altres funcionaris del Parlament que s’inhibia en el procés de selecció on va participar el seu fill, sobre el qual sosté que ella no hi ha participat ni directament ni indirecta. També va explicar que, per aquest motiu, no va trobar pertinent informar-ne a la Mesa, i que pretenia preservar d’aquesta manera el dret a l’honor, a la intimitat personal i familiar, i a la pròpia imatge del seu fill.

La que fins ara era la secretària general del Parlament ha presentat la seva dimissió, en concret, després que la Mesa de la cambra decidís encarregar un informe a l’Oficina Antifrau de Catalunya sobre el comportament d’Andreu i el desenvolupament del citat procés de selecció.

Andreu va accedir fa un any al càrrec de secretària general en substitució de Xavier Muro, nomenada per la presidenta del Parlament, Laura Borràs.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.