El Tribunal de Comptes estudia sancionar Antifrau pel sou de De Alfonso

L'exdirector de l'organisme va percebre uns 300.000 euros de més en "retribucions indegudes"

Daniel de Alfonso
Daniel de Alfonso

El Tribunal de Comptes ha obert un procediment contra l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) per dues retribucions indegudes que l’exdirector de l’entitat, Daniel de Alfonso, va cobrar quan es trobava al capdavant de l’organisme. En un edicte avançat per Crónica Global, el tribunal informa que ha iniciat un procediment de sanció i recobrament pel doble complement salarial irregular, que podria haver assolit els 300.000 euros.

Aquestes “retribucions indegudes” les va assenyalar la Sindicatura de Comptes en uns informes en els quals va exposar que De Alfonso, director de l’OAC entre el 2011 i el 2016, i altres treballadors de l’entitat anticorrupció van percebre extres en les seves nòmines que no els corresponien. Concretament, la Sindicatura va alertar que De Alfonso va cobrar 207.363,71 euros en triennis que no li pertocaven, i que rebia un complement de qualitat de 20.005 euros anuals que tampoc li corresponia, extres pels quals l’exdirector va endur-se uns 300.000 euros més, a banda del seu salari, durant els anys que va estar al capdavant de l’OAC.

Segons el mitjà citat, la direcció actual d’Antifrau, encapçalada per l’exjutge Miquel Àngel Gimeno, s’ha personat en el procediment obert pel Tribunal de Comptes com a part afectada, però Gimeno també s’hauria beneficiat d’aquests complements indeguts percebent 7.371 euros entre el 2016 i el 2018 sense emparament legal. L’organisme insisteix que no poden donar informació sobre una causa que està en marxa, però algunes fonts asseguren al mitjà esmentat que es tracta d’un procediment de recobrament pels complements salarials que va percebre De Alfonso.

El responsable del cas que designi el tribunal ha de determinar la quantia i el menyscabament de diners públics, així com el responsable de tornar-los, que podria ser l’OAC com a institució o bé l’exdirector de l’entitat i altres beneficiats com a persones físiques. De Alfonso va ser destituït pel Parlament com a director d’Antifrau el 2016, arran de la publicació d’unes converses amb l’exministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz (PP).

(Visited 78 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari