Site icon El Triangle

Espanya envia míssils antiaeris a Letònia pel seu compromís “total” amb l’OTAN

Margarita Robles, ministra de Defensa (Casa de América, Flickr)

Margarita Robles, ministra de Defensa (Casa de América, Flickr).

El Ministeri de Defensa enviarà a Letònia a 100 militars i una bateria de sis míssils de defensa antiaeris. La ministra Margarita Robles ha reforçat el paper d’Espanya a l’OTAN, ha assegurat que “el compromís amb l’Aliança Atlàntica és total” i ha insistit en la “màxima disponibilitat” de l’exèrcit espanyol per reforçar la missió de dissuasió potenciada per la guerra a Ucraïna.

Robles ha argumentat que ha pres la decisió per compromís amb “la pau, la llibertat i la seguretat”. En el 2017 Espanya va iniciar el desplegament militar al país bàltic amb 350 efectius dedicats a la dissuasió de l’amenaça russa. Segons l’OTAN, l’objectiu era “prevenir possibles conflictes, protegir els aliats i preservar la pau i estabilitat més enllà de les fronteres de la coalició”.

Al març del 2022, la xifra va augmentar fins a 500 militars després de la invasió russa a Ucraïna per a reforçar el flanc aquest. Ara, hi haurà 600 efectius desplegats en aquesta missió dissuasiva. “Tenim tropes en aquests moments a Letònia i Lituània, a més dels vaixells al Mediterrani”, ha assenyalat la ministra.

Exit mobile version