Les explicacions de Sánchez sobre el cas Pegasus no convencen l’independentisme

ERC acusa el president d'Espanya de "blanquejar" l'actuació de l'Executiu central

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián

La compareixença del president del govern central, Pedro Sánchez, per a donar explicacions sobre el cas Pegasus no ha estat suficient pels partits independentistes afectats per l’espionatge. Sánchez ha anunciat l’aprovació d’una nova llei de secrets oficials i un major control judicial sobre el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI), però aquestes mesures i les explicacions que ha donat no convencen l’independentisme, que ha responsabilitzat el president espanyol de les escoltes amb autorització judicial.

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha preguntat a Sánchez “per què promet un major control judicial del CNI quan el major controlador del CNI és el president del Govern, és a dir, vostè”, i ha acusat el cap de l’Executiu central de “blanquejar” el seu govern “davant de tot el que ha passat”. “Ni un Estat ni un Govern pot tenir una vida paral·lela i no es pot justificar. Un país on la principal llei és la llei del silenci no és un país, és una màfia. Espanya fa olor de tancat i de patriotisme tòxic”, ha etzibat el republicà.

Rufián ha retret al Govern central que parli de democràcia i ha manifestat que “la millor manera que això sigui una democràcia plena és que siguin conscients que no ho és“. El portaveu d’ERC s’ha preguntat “quina amenaça representava Pere Aragonès” i ha criticat que s’actuï contra l’independentisme com si fossin jihadistes o narcotraficants.

Per la seva banda, la portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, ha retret a Sánchez que “s’espolsi responsabilitats” i l’ha acusat de “maquillar” l’espionatge. “No entenc què ha vingut a fer, perquè la responsabilitat la té tota. És el president del govern espanyol, i criticar el PP no és assumir responsabilitats”, ha manifestat Nogueras. El cap de files del PDECat, Ferrran Bel, ha preguntat pels “dubtes raonables” que l’Executiu de Sánchez va manifestar que tenia sobre la investigació de Citizen Lab i s’ha qüestionat si l'”única responsabilitat” que s’assumirà per part del govern central és el cessament de la directora del CNI.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.