Què retreu Canadell a l’independentisme?

L'expresident de la Cambra Oficial del Comerç i diputat de JxCat al Parlament, Joan Canadell
L'expresident de la Cambra Oficial del Comerç i diputat de JxCat al Parlament, Joan Canadell

L’expresident de la Cambra del Comerç de Barcelona i actual diputat de JxCat al Parlament de Catalunya, Joan Canadell, ha criticat que part de l’independentisme no confiï en la possibilitat de formar un nou país en els pròxims anys. En una publicació a Twitter, Canadell els ha retret haver “perdut l’esperança en ser un Estat abans del 2030”, i s’ha preguntat per què sí que ho creien el 2017 i no ara.

Sincerament, crec que no us creieu que puguem ser un Estat durant aquesta legislatura. El pessimisme no és la solució. Només la determinació i l’estratègia unitària positiva ens permetran guanyar”, ha escrit el diputat de Junts a Twitter, responent un usuari que li ha recriminat les relacions existents entre Espanya i Catalunya. Una altra persona ha comentat que l’independentisme “després de tantes decepcions” ja no confia en els polítics, i Canadell li ha respost amb una pregunta retòrica: “Al teu fill si suspèn un exàmen li dius que no es torni a presentar de nou perquè no aprovarà, oi?”.

Roger Español, l’activista que va perdre un ull a causa de l’impacte d’un projectil de foam l’1-O, també ha recriminat a l’expresident de la Cambra del Comerç l’actitud que han mantingut els partits independentistes després del referèndum declarat inconstitucional, i ha criticat que polítics com Canadell culpabilitzin els ciutadans. “Per què si amb tot el que vam fer el 2017 vau ser incapaços de tirar endavant amb el projecte, ara que no som ni a la meitat d’on érem hem de creure que sí? I pitjor encara, els que hem de respondre les vostres preguntes culpabilitzants som nosaltres?“. Español no ha obtingut cap resposta del diputat de Junts.

(Visited 173 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari