Portaran la llei del català al Consell de Garanties per frenar l’aprovació

Vox, Cs i el PP demanaran un dictamen al Consell de Garanties Estatutàries per evitar que s'aprovi divendres

Parlament de Catalunya

Moviment de Vox, Cs i el PP per frenar l’aprovació de la llei del català a l’escola que han pactat el PSC, ERC, JxCat i els Comuns. Les tres formacions han anunciat que la portaran al Consell de Garanties Estatutàries perquè emeti un dictamen sobre la proposició de llei.

Això dificultarà que la norma es pugui aprovar abans del 31 de maig, que és la data límit que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va donar a la Generalitat perquè executés la sentència del 25% de classes en castellà.

El Consell tindrà set dies hàbils per dictaminar si la iniciativa legislativa s’ajusta a l’Estatut i la Constitució a partir de l’endemà del dia que es registri la sol·licitud. Mentre no resolgui sobre el tema, el tràmit parlamentari quedarà paralitzat.

Fonts parlamentàries indiquen que els tres grups tenen marge fins divendres per fer la petició al Consell. Això comporta que sigui molt complicat aprovar la llei a temps.

Les tres formacions consideren que el text legislatiu acordat, que estableix que el català serà llengua “vehicular” a l’escola i el castellà llengua d'”ús curricular”, relega aquesta última llengua i, per tant, no garanteix el compliment de la sentència del TSJC.

(Visited 78 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari