L’alcaldessa Colau proposa limitar els creuers que arriben a Barcelona

Aposta per un plantejament similar al de les Balears, que només permet l'arribada de tres creuers al dia

L’alcaldessa, Ada Colau, és partidària de limitar el nombre de creuers que arriben diàriament al port de Barcelona. En una entrevista al ‘Cafè d’idees’ de TVE, ha dit que “el model de creuers sense límit no és sostenible i s’ha de regular”, i ha anunciat que suggerirà a la Generalitat i a l’Estat “un debat serè i amb dades”.

Colau ha posat com a referència el govern de les illes Balears, que ha decidit que el port de Palma només podrà rebre un màxim de tres creuers al dia i un topall de 8.000 creueristes de mitjana. “Podríem partir de la proposta de les Balears per estudiar-la per Catalunya”, ha proposat, i ha afegit: “Seiem, valorem i busquem un límit. Potser hi ha mesos que no cal reduir, però en d’altres sí”.

L’alcaldessa reconeix que encara no ha traslladat la proposta al president del Port de Barcelona, Damià Calvet, però ha dit que ho farà. Recorda que l’Ajuntament ja va negociar amb el Port una “primera ordenació” per treure els creuers del port ciutat i desplaçar-los al port industrial; això no obstant, amb la situació d’emergència climàtica actual ara cal fer “més passos”.

L’alcaldessa assegura que les dades de les quals disposa són “preocupants” i que l’impacte dels creuers “no suposa un retorn generalitzat a la ciutat”. Només aquest mes de maig han arribat 125 creuers a Barcelona, i el 40% dels creueristes només estan quatre hores a la ciutat. “El problema no és només la contaminació. Són milers de persones que arriben, estan poques hores, es concentren al centre i generen aquesta sensació de col·lapse”, afirma.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.