La Fiscalia obre diligències a Rufián per revelació de secrets

Manos Limpias i Cs van denunciar el portaveu d'ERC al Congrés per les seves declaracions sobre la compareixença de la directora del CNI a la comissió de secrets oficials

Gabriel Rufián
Gabriel Rufián

La Fiscalia del Tribunal Suprem ha obert diligències per analitzar si les dues denúncies contra el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, per la presumpta comissió d’un delicte de revelació de secrets, tenen prou base per merèixer una investigació penal.

La plataforma ultradretana Manos Limpias i el partit polític Ciutadans van presentar sengles denúncies per les declaracions que va fer Rufián sobre les explicacions donades pel cas Pegasus, a la comissió de secrets oficials, per part de l’anterior directora del CNI, Paz Esteban.

El portaveu d’ERC al Congrés va explicar que “les escoltes, així com les infeccions amb Pegasus a Pedro Sánchez i Margarita Robles, tenien dos possibles noms, una nació estrangera o elements descontrolats de la seguretat de l’Estat”, i que Esteban havia reconegut que “només una part dels dirigents independentistes espiats ho van ser pels serveis d’intel·ligència” i “sempre sota autorització judicial”.

Aquesta obertura de diligències només té comporta la recepció de les denúncies, que no necessàriament arribaran a donar lloc a una investigació judicial.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.