La Fiscalia demana l’arxivament de la causa contra Colau sobre les subvencions

Anticorrupció no veu indicis de delicte i atribueix als querellants un "exercici d'imaginació"

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau (CCMA)
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau (CCMA).

La Fiscalia Anticorrupció ha demanat al Jutjat d’Instrucció número 21 de Barcelona, que investiga l’alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau, que arxivi la causa sobre les subvencions atorgades per l’Ajuntament de Barcelona a entitats afins a Colau, ja que no hi ha detectat indicis de delicte.

En un escrit remès al jutge instructor, Anticorrupció conclou que el govern municipal que encapçala Colau no va donar un tracte de favor a l’Obervatori DESC, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), Enginyers sense Fronteres i l’Aliança Contra la Pobresa Energètica, i que no té cap sentit jurídic mantenir oberta la investigació.

Sobre la querella contra l’alcaldessa de Barcelona, presentada per l’Associació per la Transparència i la Qualitat Democràtica, la Fiscalia considera que “no passa de ser un exercici d’imaginació mancat de la més elemental base”, el qual connecta les subvencions amb la trajectòria de Colau com a activista.

La Fiscalia argumenta, en concret, que si s’acceptés el que addueix l’entitat querellant, les entitats perceptores de subvencions patirien una afectació per l’estaus polític d’un dels seus integrants; en aquest cas, per la condició d’alcaldessa de Colau.

Així mateix, destaca que les subvencions en el punt de mira de la querella es van tramitar de la mateixa manera que les altres, i descarta l’existència d’una “vinculació criminal” de l’alcaldessa amb aquestes ajudes.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.