Sánchez vincula el canvi de directora del CNI amb “un error en la seguretat de les comunicacions del govern”

El president del govern nega que la destitució de Esteban sigui una cessió a l'independentisme pel cas Pegasus

Pedro Sánchez
Pedro Sánchez

El president del govern d’Espanya, Pedro Sánchez, ha vinculat aquest dimarts la destitució de la directora del CNI, Paz Esteban, amb l’existència d’un “error de seguretat de les comunicacions del govern”. També durant la sessió de control al Congrés dels Diputats, el cap de l’executiu central ha evitat parlar del cessament o la destitució d’Esteban, i s’ha referit al canvi de directora del CNI com un “relleu”.

Sánchez ha presentat aquesta decisió com una reacció davant la desprotecció dels terminals de membres del govern com ell mateix i els ministres Margarita Robles i Fernando Grande-Marlaska, desvinculant-la de les queixes de l’independentisme per la intervenció dels terminals de diverses figures d’aquest moviment mitjançant el programa Pegasus.

De fet, aquesta ha estat la seva resposta al discurs de la secretària general del PP, Cuca Gamarra, que ha afirmat que la destitució de Paz Esteban deixa clar que “governen els independentistes” i que Sánchez “acata dòcilment” la petició d’un “boc expiatori”.

Sánchez ha dit que és “evident” l’error de seguretat i ha defensat que el seu govern ha actuat complint la llei i “amb absoluta transparència davant l’opinió pública”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.