Cambray troba aberrant l’ultimàtum del 25% i anuncia que el recorreran

El TSJC ha ordenat l'execució forçosa de la sentència a les escoles de Catalunya en un termini de quinze dies

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha anunciat un recurs després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hagi requerit a la Generalitat el compliment immediat de la sentència del 25% del castellà a tots els centres educatius de Catalunya.

Cambray ha mostrat el rebuig del govern a una interlocutòria que considera “aberrant”. El conseller ha demanat el màxim consens polític, social i pedagògic i assegura que s’ampliarà la presència del català a l’educació.

També ha recordat que “un mestre, un professor, no tria amb quina llengua es fa la classe”, i ha demanat que el professorat continuï treballant amb la “màxima tranquil·litat”. “Els mestres han de continuar fent la seva feina, no han de fer res. El tribunal s’adreça al departament, al conseller, i donarem tot l’escut jurídic per continuar defensant llengua i model”, ha assegurat.

No ha aclarit, però, si més enllà del recurs pensa complir amb l’obligació de dictar les mesures que li indica el tribunal. La interlocutòria inclou un requeriment específic per a ell, en què els magistrats li ordenen que doni les instruccions i estableixi les garanties de control per fer-la efectiva.

El recurs que prepara el govern, ha explicat, anirà contra la legitimació de l’Assemblea per una Escola Bilingüe com a part en el procediment, i també contra la manera com la interlocutòria concreta com cal aplicar la mesura. “No té cap sentit pedagògic ni jurídic”, ha dit, a més de recordar que hi ha hagut un vot particular.

A finals de març, el govern va anunciar un decret i va dir que no aplicaria percentatges. L’acord entre ERC, el PSC, Junts i els comuns va quedar congelat després de la marxa enrere de Junts davant la reacció adversa que havia generat entre sectors de l’independentisme.

(Visited 95 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari