Asens diu que UP debatrà trencar la coalició si el govern va ordenar espiar

El president d’Unidas Podemos al Congrés apunta que si un jutge va autoritzar l’ús de Pegasus, pot haver comès prevaricació

Jaume Asens
Jaume Asens

El president del grup d’Unidas Podemos (UP) al Congrés dels Diputats, Jaume Asens, ha projectat dubtes sobre la continuïtat de la seva formació en el govern de coalició amb el PSOE si es confirma que, des de l’executiu central, es va ordenar intervenir comunicacions de figures de l’independentisme i la seva òrbita amb el programa Pegasus.

Asens, en una entrevista al programa Cafè d’Idees (La 2), ha dit que “s’hauria de debatre” la continuïtat d’UP del govern de coalició i “com ens posicionem” en aquest escenari, que ha assegurat que ara mateix contemplen només com una possibilitat, però sobre el qual ha manifestat que no tenen una “certesa”.

A més, ha indicat que, en tot cas, l’afer “afectaria un altre govern”, el que va presidir Pedro Sánchez després de fer fora el govern del PP mitjançant una moció de censura i abans de formar la coalició amb UP.

Sobre el suposat espionatge, ha considerat que seria més greu si es va realitzar sense autorització judicial, però l’ha considerat greu de tota manera, si el va acceptar un jutge. En aquest segon cas, ha apuntat que el jutge “pot estar cometent un delicte de prevaricació” pel fet d’autoritzar l’ús d’una eina que, segons ell, “està pensada per cometre delictes” i que s’hauria usat “contra persones no sospitoses” d’haver-ne comès. Pegasus “ens sembla en ella mateixa il·legal”, ha sentenciat.

(Visited 59 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari