La Sindicatura de Comptes paga triennis a quatre extreballadors

Els funcionaris han percibido 338.822 euros per aquest concepte

La Sindicatura de Comptes
La Sindicatura de Comptes

La Sindicatura de Comptes ha pagat triennis a quatre dels seus antics membres quan ja no treballaven per a la institució, segons revela el diari Ara citant la resposta oficial a la seva petició de transparència.

Segons aquesta informació, la Sindicatura va abonar per aquest concepte 338.822 euros als exsíndics Agustí Colom, Montserrat de Vehí, Montserrat Vendrell i Joan Colom, uns 14.000 euros anuals des que van plegar d’aquesta institució i fins que es van jubilar.

En concret, Agustí Colom, nomenat a proposta d’ICV-EUiA, va percebre d’aquesta manera 150.142 euros des que va plegar el 2011. De Vehí (síndica a proposta de CiU) va guanyar 108.913 des que va deixar el càrrec el 2007. Vendrell, exsecretària general, va percebre 52.355 euros i l’exsíndic major Joan Colom, proposat pel PSC, 27.411 euros.

Aquests ingressos corresponen a l’antiguitat generada durant la seva etapa a la institució, reconeguda als exsíndics per una reforma legal introduïda el 2004 pel primer govern tripartit del PSC, ERC i ICV-EUiA, explica la Sindicatura.

L’import mensual corresponent al trienni d’aquests càrrecs és uns deu cops superior al dels triennis que perceben altres treballadors de les administracions de la Generalitat i de l’Estat central. A més, percebre’l no només és legal sinó que no és incompatible amb exercir altres càrrecs públics, afegeix també l’Ara.

En resposta a aquest diari, la Sindicatura de Comptes declara que els funcionaris de carrera en servei especial, per ser membres de la institució, “tenen dret a continuar percebent triennis quan cessen del càrrec”, i que els ha de pagar “l’administració on el funcionari estigui en serveis actius”. Ara bé, indica que quan aquesta administració “no se’n pugui fer càrrec per causa legal, correspondrà a la Sindicatura fer-se càrrec del pagament d’aquests triennis”.

(Visited 132 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari