El Papa Francesc agraeix als voluntaris de CaixaBank la seva ajuda als afectats per la guerra a Ucraïna

L'Associació de Voluntaris de CaixaBank, en col·laboració amb la Fundació del Convent de Santa Clara i Missatgers de la Pau, ha facilitat l'evacuació des de la frontera d'Ucraïna de més de 500 civils gràcies a l'organització de tres combois d'ajuda humanitària

Voluntaris de CaixaBank

El Papa Francesc ha enviat un missatge agraint públicament a l’Associació de Voluntaris de CaixaBank i a la Fundació del Convent de Santa Clara la seva ajuda i compromís amb els refugiats per la guerra a Ucraïna.

“Als voluntaris de CaixaBank i a la Fundació del Convent de Santa Clara, els vull fer arribar el meu agraïment per tot el que estan fent per la gent a Ucraïna, pels exiliats, pels nens”, afirma el pontífex en una intervenció gravada en vídeo. El Papa ha finalitzat la seva intervenció reiterant el seu reconeixement a la tasca realitzada: “Estan donant un testimoni d’alta humanitat: gràcies de tot cor”.

El missatge del Papa Francesc s’uneix a l’agraïment expressat per la Conferència Episcopal Espanyola a l’activitat a favor d’Ucraïna desenvolupada per l’Associació de Voluntaris de CaixaBank en suport a Ucraïna, amb el suport de la Fundació del Convent de Santa Clara, que dirigeix sor Lucía Caram, i amb Missatgers de la Pau, dirigida pel pare Ángel. Aquesta col·laboració ha permès impulsar diversos combois per ajudar a la població civil afectada pel conflicte i col·laborar amb l’evacuació de refugiats. L’últim comboi, que va arribar a Barcelona la passada setmana, va ser rebut en l’aeroport del Prat per monsenyor Emili Chili, en representació de l’arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal, Joan Josep Omella.

Organització de tres combois d’ajuda humanitària

En total, els voluntaris de CaixaBank han organitzat tres combois d’ajuda humanitària entre la frontera d’Ucraïna i Espanya. L’entitat va gestionar amb èxit una primera evacuació el passat 20 març amb una flota de cinc autobusos, que van tornar a Barcelona amb 200 refugiats ucraïnesos. Al seu torn, a principis d’abril, un altre comboi de cinc autobusos va 2 traslladar a Espanya 200 persones més.

L’últim d’aquests combois es va desenvolupar la passada setmana i, gràcies a ell, van arribar a Espanya un total de 115 ucraïnesos, alguns d’ells ferits de guerra o pacients oncològics que han hagut d’interrompre el seu tractament a causa del conflicte bèl·lic i que podran continuar-lo en hospitals espanyols gràcies a la coordinació amb l’Institut Nacional de Gestió de la Salut (INGESA), dependent del Ministeri de Sanitat. El mateix comboi també va fer possible lliurar tres ambulàncies medicalitzades i material sanitari i quirúrgic destinat als hospitals de Lviv.

Els nouvinguts rebran un acompanyament global per afavorir la seva integració a Espanya, en qüestions que van des d’ajuda en l’allotjament, o bé en pisos, o bé gràcies a famílies d’acollida, fins a aspectes com l’idioma o la cerca d’oportunitats laborals.

CaixaBank s’uneix a l’ajuda humanitària

L’organització dels combois i el suport a la recepció dels refugiats s’uneix a unes altres mesures i projectes impulsats per l’Associació de Voluntaris de CaixaBank per prestar suport a les diferents ONG en tot allò que requereixin per facilitar-los la seva tasca d’ajudar al poble ucraïnès, com ara iniciatives de recollida de medicaments, aliments no peribles o productes de primera necessitat que puguin servir de suport a les persones que acaben d’arribar a Espanya o puguin enviar-se a Ucraïna, segons les necessitats de les entitats.

D’altra banda, l’Associació de Voluntaris gestiona les aportacions recollides pels empleats de tot el Grup CaixaBank a través de Bizum, amb una recaptació que ja supera els 400.000 euros. L’entitat financera s’ha compromès a incrementar aquesta ajuda amb una contribució que iguali a tot allò que han aportat els empleats.

Aquesta recollida de fons en suport a Ucraïna és paral·lela a la plataforma creada per CaixaBank des dels primers dies de la guerra per facilitar, de manera gratuïta, la realització de donacions econòmiques a organitzacions humanitàries que estan duent a terme accions de suport al poble ucraïnès sobre el terreny. Amb aquesta iniciativa, s’han canalitzat ja donacions per import de tres milions d’euros.

D’altra banda, CaixaBank ha llançat un paquet de mesures entre les quals destaca un protocol per a l’atenció a les persones desplaçades des d’Ucraïna en les oficines en el seu idioma, amb intèrpret i documents adaptats per facilitar la contractació del Compte Social de CaixaBank. Així mateix, els titulars de targetes emeses per bancs ucraïnesos poden utilitzar sense cost els caixers de l’entitat. També s’ha habilitat l’enviament sense cost de transferències a Ucraïna i els països limítrofs.

Sobre els Voluntaris CaixaBank

El programa de Voluntariat de CaixaBank constitueix una de les iniciatives de voluntariat més grans a Espanya. Amb una trajectòria de més de 15 anys, l’Associació està formada 3 per empleats i exempleats el Grup CaixaBank i de la Fundació “la Caixa”, així com amics, familiars, clients i totes aquelles persones sensibles a aquesta realitat.

En l’últim any, gràcies al treball conjunt amb 1.300 entitats socials, prop de 5.000 voluntaris han ajudat a més de 170.000 persones vulnerables a tot Espanya, mitjançant activitats relacionades amb l’educació financera i la inserció laboral, salut, pobresa infantil, gent gran i medi ambient, entre d’altres.

El foment del voluntariat corporatiu és una de les línies d’actuació de CaixaBank. Per a l’entitat, aquesta és una forma de contribuir a donar resposta als reptes que demanda la societat, alhora que, a través de l’activitat financera, ofereix serveis i solucions per a tota mena de persones.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.