Divisió al govern de Barcelona per la declaració institucional sobre el Catalangate

El PSC es desmarca de la proposició acordada pels comuns i els republicans i hi vota en contra

El Ple de l'Ajuntament de Barcelona

Foto: @bcn_ajuntament

La majoria del ple de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres una declaració institucional de condemna del Catalangate en una votació que ha dividit els socis del govern municipal. La proposició ha comptat amb el vot favorable de Barcelona en Comú, ERC i Junts, mentre que el soci del govern d’Ada Colau, el PSC, hi ha votat en contra juntament amb Ciutadans, el PP, Valents i la regidora no adscrita.

El text considera que “l’espionatge polític suposa una flagrant vulneració de drets humans”, dona suport a les 65 persones afectades per l’afer Pegasus, exigeix al govern de Pedro Sánchez “que investigui amb la màxima celeritat i transparència” i que “s’assumeixin les responsabilitats” pertinents i reclama, també, “l’adopció urgent per part de l’Estat de les mesures per erradicar l’espionatge polític antidemocràtic”.

Els socialistes van presentar una proposta sobre el Catalangate al marge de la declaració pactada entre els comuns i els republicans que s’anava a portar a debat al ple ordinari, però han decidit retirar el text per centrar-se en temes de la ciutat, segons ha anunciat la tinenta d’alcalde Laia Bonet (PSC). La socialista ha condemnat “tota forma d’espionatge polític il·legal” i ha defensat la investigació de l’afer Pegasus a través de la comissió de secrets oficials constituïda al Congrés de Diputats.

(Visited 114 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari