Per què discrepa Canadell del Consell per la República?

Joan Canadell
Joan Canadell

El diputat de Junts Joan Canadell s’ha mostrat crític amb la consulta convocada pel Consell per la República (CxRep) sobre l’organització dels Jocs Olímpics d’Hivern 2030.

Canadell considera que és “un error”. “Si a la consulta del CxRep es vota en contra els jocs i, en canvi, el Pirineu vota a favor, què passarà? Direm a la gent del Pirineu que no poden fer els Jocs? Els farem igual i direm que el CxRep no hi té res a dir?”, ha plantejat el diputat a Twitter.

Un excompany de llista electoral i membre de l’assemblea del CxRep, el mosso Albert Donaire, li ha respost que “L’error és fer projectes en comú amb Espanya que blanquegen la repressió i donen la imatge al món que aquí no passa res”. Donaire li proposa: “Fem la independència i quan siguem un país ja decidirem sobre si volem uns jocs o no. Però no amb Espanya”.

Canadell està rebent crítiques dels sectors durs de l’independentisme, en sintonia amb el parer de Donaire, pel seu posicionament favorable a la celebració d’aquest esdeveniment a Catalunya, de la mà amb el govern central, el de l’Aragó i el Comitè Olímpic Espanyol.

Per això, el diputat ha difós un missatge de veu amb els seus arguments a favor sobre els Jocs d’Hivern, on afirma que és independentista fonamentalment per motius econòmics i sosté que aquesta cita esportiva pot impulsar el desenvolupament econòmic del Pirineu català com els Jocs Olímpics del 1992 van impulsar Barcelona.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.