L’Eurocambra debatrà en el pròxim ple l’espionatge polític amb Pegasus

Ho ha demanat el grup on s'inscriuen els diputats d'ERC Diana Riba i Jordi Solé, afectats per l'espionatge

Parlament Europeu
Parlament Europeu

El Parlament Europeu debatrà en el ple a Estrasburg de la setmana vinent l’espionatge polític amb el programa Pegasus. S’accepta així la petició de dos eurodiputats que presumptament han estat víctimes de l’espionatge: Diana Riba i Jordi Solé, ambdós d’ERC, que formen part del Grup dels Verds-Aliança Lliure Europea.

Sota el títol “Ús del programari Pegasus per Estats membre contra individus, incloent-hi eurodiputats, i la violació de drets fonamentals”, el debat se celebrarà dimecres, dia 4, a partir de les tres de la tarda, sota un format anomenat “debat temàtic”, amb què tots set grups polítics fan torns per triar a cada ple un assumpte d’actualitat sobre el qual celebrar un debat sense resolució.

Encara que no tenia un suport majoritari de la resta de grups, en aquesta ocasió era el torn dels Verds per triar el debat temàtic, per la qual cosa la seva proposta ha prosperat sense necessitat de cap debat.

L’Eurocambra ha seguit de prop la polèmica i ja ha posat en marxa la comissió d’investigació sobre l’ús d’aquest programa, creada després de les primeres revelacions. A més a més, el Parlament Europeu ha ofert als eurodiputats un servei per detectar si el programari d’espionatge els ha infectat els telèfons mòbils.

(Visited 86 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari