La Moncloa va autoritzar el CNI a investigar Tsunami Democràtic usant Pegasus

La intervenció va afectar 18 persones, entre les quals l’enllaç independentista a Citizen Lab, Elies Campo

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant l'acte central de la pasqua militar del 2019, amb la ministra de Defensa, Margarita Robles, i el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant l'acte central de la pasqua militar del 2019, amb la ministra de Defensa, Margarita Robles, i el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska

El govern d’Espanya va autoritzar el CNI a investigar la plataforma independentista de mobilització Tsunami Democràtic mitjançant el programa Pegasus, publica aquest dijous El Confidencial citant fonts properes a aquesta operació.

En concret, segons la mateixa informació, el CNI va intervenir les comunicacions de 18 persones relacionades amb Tsunami Democràtic, una iniciativa que amagava els seus responsables, amb el vistiplau del Tribunal Suprem, que té la potestat per llei d’atorgar o denegar el permís per aquesta mena d’actuacions.

Entre els investigats hi havia Elies Campo, l’enginyer que ha investigat els darrers mesos, de la mà amb Citizen Lab, un grup de recerca de la Universitat de Toronto, el presumpte espionatge a dirigents independentistes. El seu informe, que ha publicat The New Yorker i ha estat el detonant d’una campanya de denúncia de l’independentisme, va concloure que 65 persones vinculades amb el moviment secessionista van ser espiades per Espanya amb els programes Pegasus i Candiru.

Campo, home-pont entre Citizen Lab i els dirigents independentistes, no hi va concretar el responsable de les intervencions de les comunicacions, però va situar-les entre els anys 2019 i 2020, quan es trobava en el seu període àlgid Tsunami Democràtic.

Les fonts citades per El Confidencial afegeixen que totes les intervencions van comptar amb l’autorització prèvia i individualitzada per part del Suprem, i que es van prorrogar motivadament cada tres mesos. També asseguren que es van dirigir només a 18 persones.

Així mateix, aquesta informació especifica que el govern espanyol que presideix Pedro Sánchez va ser informat puntualment del resultat de les indagacions, i que l’executiu central havia autoritzat l’ús de Pegasus, encara que de manera genèrica, quan es va incloure a la directiva d’intel·ligència la necessitat de combatre amenaces a l’ordre constitucional.

A més, el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, va declarar públicament que “acabarem sabent qui hi ha darrere” de Tsunami Democràtic, gràcies als “serveis d’intel·ligència i d’informació”.

(Visited 194 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari