Esquerra, Junts, la CUP i Bildu seran a la comissió de secrets del Congrés

L'organisme té l'objectiu d'investigar l'anomenat Catalangate i està constituït per un membre de cada grup parlamentari

Nogueras amb Rufián

El Congrés ha designat aquest dijous a la tarda, en un ple extraordinari, els noms que formaran part de la comissió de secrets oficials que permetrà convocar la directora del CNI, Paz Esteban, per abordar el Catalangate.

La comissió comptarà amb la presència de diputats independentistes catalans i bascos després que la presidenta de la cambra baixa, Meritxell Batet, hagi impulsat una rebaixa de les majories per superar el veto del PP.

Hi seran el portaveu d’ERC, Gabriel Rufián; la de JxCat, Míriam Nogueras, i per primer cop també un representant de la CUP, el diputat Albert Botran. També hi entrarà per primera vegada un representant de l’esquerra abertzale.

La constitució de la comissió de secrets oficials arriba més de dos anys després de l’inici de la legislatura i és una de les actuacions que el govern espanyol va posar sobre la taula en resposta a la reclamació d’explicacions de les formacions independentistes per l’espionatge a una seixantena de polítics i membres de la societat civil catalana.

Tot i això, l’independentisme ho veu insuficient i reclama una comissió d’investigació i l’assumpció de responsabilitats en forma de dimissions.

(Visited 62 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari