Com ha indignat Alay a diputats d’ERC?

Josep Lluís Alay, al programa 'Més 324'
Josep Lluís Alay, al programa 'Més 324'

Josep Lluís Alay, el responsable de l’oficina de l’expresident català Carles Puigdemont, ha escalfat els ànims d’alguns diputats d’ERC publicant a Twitter un comentari sobre la recent trobada entre la consellera de la Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà, i el ministre de la Presidència, Félix Bolaños.

“Blanquejar la calç”, ha escrit per acompanyar la imatge de la reunió. Les al·lusions a la calç són un clàssic entre els que volen atacar políticament els socialistes des dels temps dels GAL, el grup que va practicar el terrorisme d’estat durant la presidència de Felipe González, i que va enterrar membres d’ETA en calç viva.

Fos o no aquest o no el sentit del tuit d’Alay, ha generat el rebuig de diputats d’ERC com José Rodríguez, Raquel Sans, Mònica Palacín, Jordi Orobitg i Teresa Vallverdú.

Rodríguez ha replicat Alay tocant-li el vessant rus: “La frivolitat que demostres amb les víctimes del terrorisme d’estat espero que no l’hagis tingut també en el suport a les relacions internacionals que has fet en nom del MHP Torra i has fet i fas en nom del MHP Puigdemont”.

Palacín ha considerat que el tuit és una mostra d'”irresponsabilitat o ignorància”. “En qualsevol cas, manca de respecte per les víctimes del terrorisme d’estat i massa retrets als companys de viatge”, ha afegit. Vallverdú, per la seva part, s’ha limitat a comentar que el tuit li sembla “fastigós“.

“Es fa molt difícil, però el repte és seguir construint (sic)”, ha comentat Sans en clau de coalició amb Junts, mentre que Orobitg ha destacat que Alay, a qui tracta de “Mister Wolf”, “sempre fa la feina bruta per l’amo”, en referència a Puigdemont. I ha afegit: “Us omplíeu la boca d’unitat i només resteu i dividiu”.

Val a dir que el comentari d’Alay ha rebut el suport, en forma de redifusió, de dirigents del Consell per la República com la secretària de la Mesa del Parlament Aurora Madaula i l’exdiputat i cantautor Lluís Llach.

El mateix Alay s’hi ha tornat aquest dilluns, després que el compte d’ERC difongués els comentaris: “Us suggereixo trucar directament a en Tàcito i l’Aguirre per denunciar-me directament sense tanta comèdia”.

(Visited 224 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari