L’ONU expulsa Rússia del Consell de Drets Humans pels crims a Ucraïna

La proposta tira endavant amb 93 vots a favor i 24 en contra, 58 estats s'han abstingut i diversos no s'han pronunciat

L'ONU

Els països de les Nacions Unides han decidit expulsar Rússia del Consell de Drets Humans en resposta als suposats abusos que està cometent a Ucraïna. A iniciativa dels Estats Units i altres països occidentals, l’Assemblea General de l’ONU ha aprovat la mesura amb 93 vots a favor, 24 en contra i 58 abstencions.

Per suspendre Rússia de l’organisme calia una majoria de dos terços de l’Assemblea General, l’òrgan on estan representats els 193 membres de l’ONU. El llistó s’ha superat, tot i que el text ha aconseguit menys suport que les altres resolucions crítiques amb Moscou que s’han aprovat des que va començar la invasió d’Ucraïna.

A més dels Estats Units i Ucraïna, altres estats que han donat suport a la mesura són els membres de la Unió Europea, Austràlia, el Canadà, Turquia, Noruega, Argentina, Colòmbia, Perú o l’Uruguai. Entre els 24 països que hi han votat en contra hi ha la Xina, Cuba, l’Iran, Nicaragua, Síria o la mateixa Rússia. Països com el Brasil, Egipte, l’Índia, Mèxic, Nigèria, el Pakistan o l’Aràbia Saudita s’han abstingut.

Des que fa setze anys es va crear el Consell de Drets Humans de l’ONU, és la segona vegada que s’expulsa un país, després de la de Líbia el 2011, que mesos després va ser readmesa.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari