Les víctimes d’abusos de l’Església exigeixen una comissió independent

Creuen que les comissions impulsades per la Conferència Episcopal i pel defensor del poble no funcionaran

Els promotors de Tolerància 0

Víctimes d’abusos sexuals de membres de l’Església catòlica han creat la Plataforma Tolerància 0 per reclamar que es creï una comissió de la veritat independent per investigar-los a fons.

La plataforma l’han presentada aquest dijous a Barcelona, juntament amb un informe tecnicojurídic amb les condicions que consideren que ha de complir aquesta comissió.

En formen part entitats com la Fundació Vicki Bernadet i l’Associació Mans Petites, i particulars com Miguel Hurtado, Alejandro Palomas o Esther Pujol.

La motivació per crear la plataforma i fer la proposta és que no es refien gens de les comissions que impulsen la Conferència Episcopal Espanyola, la CEE, i el Congrés juntament amb el defensor del poble.

Els impulsors de la plataforma remarquen que no només volen que s’investiguin tots els abusos, els coneguts i els que encara no ho són, sinó també l’encobriment dels casos que hi ha hagut per part de la institució religiosa.

En aquest sentit, proposen un model de comissió de la veritat basat en els que han organitzat el Regne Unit, Austràlia i Irlanda, que consideren que són les que han funcionat millor. Aquest model contempla que la comissió la formin professionals amb experiència d’àmbits com el dret, el dret canònic, la psicologia i la sociologia, escollits amb un procés de selecció internacional.

La comissió hauria de funcionar amb audiències públiques per investigar casos concrets, tant d’abusos com d’encobriment dels abusos.

De tota manera, consideren que a Madrid la seva proposta ara mateix no té gaires possibilitats de prosperar, però sí a Catalunya, i per això tenen la intenció de portar-la al Parlament.

(Visited 55 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari