Demanda contra Eloi Badia per la contaminació de la incineradora de Sant Adrià

El jutge reclama informació a la direcció de Qualitat Ambiental de la Generalitat

Eloi Badia
Eloi Badia

La Fiscalia de Barcelona ha denunciat Eloi Badia, regidor d’emergència climàtica de l’Ajuntament de Barcelona i president de Tersa, l’empresa pública que controla la incineradora de residus de Sant Adrià de Besòs, per un delicte ecològic presumptament comès amb l’emissió de partícules contaminants d’aquestes instal·lacions.

La denúncia, revelada per El Periódico, també s’ha dirigit contra el cap d’explotació de Tersa i ja ha estat admesa a tràmit per un jutjat de Barcelona, que ha sol·licitat a la direcció general de Qualitat Ambiental de la Generalitat dades sobre l’emissió de contaminació a l’atmosfera dels darrers cinc anys i un informe sobre un aspecte contractual, afegeix la mateixa informació.

La Fiscalia atribueix als dos denunciats la realització o el consentiment de pràctiques “contràries a la normativa ambiental” que podrien causar “un risc greu” per a les persones que viuen a prop de la planta de Sant Adrià. En particular, especifica El Periódico, Tersa no estaria realitzant el control sobre la temperatura dels gasos de combustió en la crema de residus.

Les indagacions de la Fiscalia, iniciades el 2018, tenen el seu origen en una denúncia sobre presumptes irregularitats de la incineradora, presentada per la coordinadora veïnal Airenet.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.