Inhabiliten un exregidor de Calafell per anul·lar 800 multes de trànsit

Haurà de pagar més d'11.500 euros a l'Ajuntament pel perjudici econòmic a les arques municipals

Zona blava a Calafell

L’exregidor de l’Ajuntament de Calafell Francisco Clavero ha estat condemnat a cinc anys d’inhabilitació per l’afer de les multes de trànsit anul·lades. Des del consistori han donat a conèixer la resolució del Jutjat penal número quatre de Tarragona, després del judici que es va celebrar el 2019. Clavero, a qui se li atribueix un delicte de prevaricació continuada, també haurà d’indemnitzar l’Ajuntament amb 11.542 euros.

Segons el consistori, la sentència és ferma, ja que va comptar amb la conformitat de l’acusat i les parts afectades no han presentat recurs. Clavero no podrà exercir cap càrrec o treball públic durant cinc anys, a més de pagar les costes del procediment. La sentència té en compte l’atenuant de reparació del dany, pel fet que l’exregidor va dipositar al jutjat l’import que se li reclamava.

El cas es remunta al mandat 2011-2015, quan Clavero, membre del grup de CiU, era regidor de Seguretat Ciutadana. En aquests quatre anys es van anul·lar prop de 800 multes de trànsit, la majoria de la zona blava del municipi. La meitat d’aquestes eren a familiars directes o a polítics del seu entorn.

Clavero va al·legar que les multes retirades eren de vehicles que, tot i ser particulars, feien una funció oficial en el moment de ser denunciats. També en un ple municipal, l’antic regidor de Seguretat Ciutadana va apuntar que aquesta era una pràctica que ja es feia amb anterioritat al consistori. Segons Clavero, la retirada de multes es feia “amb criteris objectius”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides