Dmitrenko es mostra penedit d’haver col·laborat amb Puigdemont

L’empresari nega que figures de l’entorn de l’expresident li diguessin que necessitaven el suport de Rússia

Alexander Dmitrenko
Alexander Dmitrenko

L’empresari d’origen rus Alexander Dmitrenko s’ha mostrat penedit d’haver col·laborat amb figures de l’entorn de l’expresident català Carles Puigdemont, com Josep Lluís Alay i Gonzalo Boye, per l’impacte que ha patit la seva imatge pública, en una entrevista concedida aquest dilluns al programa Aquí, amb Josep Cuní (Cadena SER).

“Jo respecto molt aquestes persones, però penso que m’han involucrat en una cosa que no és i ara mateix no em beneficia, òbviament”, ha afegit, abans d’especificar que es considera perjudicat per determinades persones de l’entorn de Puigdemont.

Dmitrenko, a qui les autoritats espanyoles van denegar la nacionalitat espanyola anys enrere perquè el consideraven un espia rus, ha negat que figures properes a l’expresident català li hagin dit que necessitaven l’ajuda de Rússia.

Aquest empresari ha assegurat que mai va parlar amb Boye, advocat de Puigdemont, sobre la independència de Catalunya, cosa que ha apuntat que sí que va fer amb Alay, de qui ha dit que considera “respectable” la seva lluita, però “que no m’hi involucrin, sempre ho he dit; en converses privades, també”.

Dmitrenko ha indicat que l’entorn de Puigdemont cercava ressò periodístic a Rússia per “expandir el missatge de què és Catalunya, com viu aquest projecte i aquest problema el seu entorn”. “Jo crec que era una intenció d’explicar-se, per això vaig muntar aquestes conferències a les universitats, perquè jo creia que l’àmbit acadèmic és el més perceptiu” per a un “problema democràtic”, s’ha justificat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.