Torra rebutja assistir al seu segon judici per desobediència

“No legitimaré aquesta farsa amb la meva presència en el judici”, es justifica l’expresident

Quim Torra
Quim Torra

L’expresident de la Generalitat Quim Torra ha anunciat que no es presenta aquest dijous al judici oral corresponent a la seva segona causa per la presumpta comissió d’un delicte de desobediència.

Després d’haver assistit al primer judici contra ell, i d’haver estat condemnat en ferma per haver mantingut llaços grocs al palau de la Generalitat durant una campanya electoral, Torra ha afirmat ara que “no legitimaré aquesta farsa amb la meva presència en el judici”.

En el mateix comunicat emès per la seva oficina, que inclou un vídeo amb una intervenció de Torra de cinc minuts, l’expresident demana “empara als tribunals internacionals, perquè sabem, els independentistes, que no trobarem justícia en els tribunals espanyols”.

Segons Torra, el seu segon judici, que se celebrarà independentment de la seva presència, és una manifestació que “la repressió política a l’Estat espanyol contra la minoria catalana continua”.

La causa per la qual es jutja Torra a partir d’aquest dijous té el seu origen en una denúncia interposada per l’entitat Impulso Ciudadano, arran de la qual el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va ordenar retirar una pancarta de suport las dirigents del procés presos que mostrava un llaç groc en període electoral.

Torra assegura que va desobeir perquè “no podria fer una altra cosa”, ja que entén que el seu deure com a president és “respectar els drets humans fonamentals universals”.

(Visited 76 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari