Giró reclama a l’Estat protagonisme amb els fons europeus

El conseller d’Economia es queixa que el paper de la Generalitat és “tristament testimonial”

El conseller Jaume Giró
El conseller Jaume Giró

El conseller d’Economia, Jaume Giró, s’ha queixat del paper que té la Generalitat de Catalunya en la gestió dels fons comunitaris Next Generation, durant l’acte on ha anunciat que ha demanat 2.089 milions d’euros d’aquests fons per finançar infraestructures i iniciatives en els àmbits de la tecnologia i el medi ambient.

Giró ha reclamat més protagonisme per a Catalunya en la gestió dels fons i ha lamentat que el govern d’Espanya atorga a la Generalitat, segons ha dit, un paper “tristament testimonial”, ja que “no tenim capacitat de decidir sobre programes propis o prioritats de país que necessiten més recursos”.

El conseller ha defensat la capacitat del govern català per assumir la gestió dels fons Next Generation i ha manifestat, això sí, que confia que el govern espanyol “acabi entrant en raó” i confiï en la Generalitat.

Dels 2.089 milions d’euros sol·licitats per la Generalitat, Giró ha anunciat que pretén destinar 860 milions a infraestructures, entre les quals projectes per garantir l’abastament d’aigua, així com solucions de mobilitat i un hub audiovisual català.

673 milions més es destinarien a iniciatives científiques i tecnològiques com la creació d’un computador quàntic i la recerca sobre teràpies emergents. Pel que fa als 556 milions restants, el conseller pretén dedicar-los al desenvolupament d’aliments, gestió sostenible dels purins i la descarbonització de l’activitat industrial.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari