S’inaugura la primera passarel·la penjant per a vianants sobre el riu Ripoll a Barberà del Vallès

Els dos marges del riu Ripoll ja estan connectats. Entra en funcionament la passarel·la penjant que connecta el Molí Vermell i el nucli urbà al marge dret, amb el Castell de Barberà al marge esquerre. Aquesta passarel·la permet anar d’una banda a l’altra del riu sense haver de creuar-lo a través de les vies amb circulació de vehicles situades als extrems del municipi. La nova construcció disposa de rampes d’accés per salvar el desnivell existent.

Xavier Garcés Trillo, alcalde de Barberà del Vallès, afirma que  “amb l’execució d’aquest projecte es culmina un somni que té més de 15 anys d’antiguitat, tenint en compte que la ciutat de Barberà del Vallès havia de mirar cap al riu i portar a terme tot un conjunt d’actuacions per millorar i recuperar tot un entorn que havia estat molt degradat i que de mica en mica anem recuperant amb molts esforços.”

Martín Gullon, coordinador general d’Innovació i Infraestructures de l’AMB, ha explicat que “la passarel·la permet millorar la connectivitat de la infraestructura verda metropolitana i que la població gaudeixi d’aquest entorn natural tant magnífic”.  

El projecte forma part del Programa d’actuacions en paisatges naturals i urbans (PSG) 2016-2019. Amb una inversió d’uns 20 milions d’euros, aquest programa pretén millorar els espais fluvials metropolitans, recuperar les zones degradades i integrar diferents elements naturals del territori metropolità que presenten una fragmentació.

D’aquesta manera, l’AMB continua reforçant la infraestructura verda metropolitana: un conjunt d’espais naturals interconnectats que ocupen més del 52 % de la superfície de la metròpolis de Barcelona i tenen funcions vitals per a la qualitat ambiental i la cohesió social d’aquest territori. 

(Visited 140 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari