‘Bricoheroes’ proposa ara “cremar Madrid”

Al penúltim capítol del programa de TV3, Jair Domínguez va proposar incendiar la capital d’Espanya sense que calgui decidir-ho per consens

Jair Domínguez, Lluís Jutglar (Peyu) i Justo Molinero, al programa 'Bricoheroes' del 27 de febrer

El programa de TV3 Bricoheroes ja toca a la seva fi. Aquest diumenge 27 de febrer es va pujar al canal de youtube de la televisió pública el seu penúltim capítol. Els darrers capítols estan fets sense massa esforç i pràcticament es limiten a les converses entre els dos protagonistes, Lluís Juglar (Peyu) i JairDomínguez. En una d’aquestes converses, Domínguez va queixar-se que s’hagin de decidir massa coses per consens. “Què és el que volem? Cremar Madrid. Doncs ja n’hi ha prou! No cal posar-se d’acord”, va deixar anar.

El calendari d’emissió dels capítols gravats de Bricoheroes ha comportat que aquesta proposta de Domínguez de cremar Madrid coincideixi amb la invasió russa d’Ucraïna i el bombardeig de la capital, Kíev.

Al final del programa va aparèixer Justo Molinero portant un pernil, ja que el capítol estava dedicat a confegir un perniler. Xoca la presència de Molinero en un programa on la burla dels andalusos ha estat present en diversos capítols. També en el d’aquest diumenge, on cada cop que apareixia un personatge amb poques llums, s’expressava com un analfabet en el que Jair Domínguez pretenia presentar com andalús. Molinero, propietari de la cadena d’emissores de Radio TeleTaxi, és nascut a Villanueva de Córdoba.

Com en els programes anteriors, Bricoheroes va infringir en el programa d’aquest diumenge les normes que regulen l’emissió de publicitat a TV3. Van tornar a animar als espectadors a donar-se d’alta a una empresa; en aquest cas, Catgas. “Ens hem passat a Catgas, oli amb un llum. Catgas el gas català”, va explicar Peyu, mentre a l’esquerra de la part alta de la pantalla hi apareixia un petit rètol on es llegia la paraula “publicitat”. Aquest recurs no justifica que enmig d’un programa inclòs a la secció de “A la carta de TV3” es faci propaganda induint a comprar un producte o a donar-se d’alta d’una companyia de serveis.

Per les infraccions de Bricoheroes de la normativa que regula la publicitat els programes de TV3, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va ser condemnada pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) a pagar una multa de 12.001 euros. De moment, el CAC no ha informat que el pagament d’aquesta sanció s’hagi fet efectiu. La comissió d’aquestes infraccions va comportar la supressió del programa de la graella de l’estiu passat, on es repetien els capítols que s’havien pujat al portal de youtube de  la CCMA durant la temporada 2020-2021.

(Visited 243 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari