García Egea presenta la dimissió

Casado cedeix i sacrifica la seva mà dreta, com reclamaven els crítics, i accepta convocar un congrés extraordinari

Casado amb García Egea

La mà dreta de Pablo Casado, Teodoro García Egea, ha presentat la seva dimissió com a secretari general del PP, després de la pressió rebuda des de tots els territoris i les demandes de cessament que han sorgit en les últimes hores fins i tot des del cercle més proper a Casado.

Al líder del PP se li va estrenyent el cercle. A més d’aquesta dimissió, que va ser la primera demanda formulada pels més crítics quan va arrencar la crisi, Casado també cedeix i accepta celebrar un congrés extraordinari.

D’altra banda, Casado ha convocat la Junta Directiva Nacional, màxim òrgan del partit entre congressos, per al proper dimarts, 1 de març, en comptes del dilluns com havia anunciat. La direcció del partit admet obertament que la Junta Directiva ha de servir per convocar un congrés extraordinari, la petició que li feien gairebé tots els barons.

La dimissió de García Egea se suma a les que també hi ha hagut aquest dimarts a la cúpula del PP. El portaveu del partit, José Luis Martínez-Almeida, ha deixat el càrrec, segons ha dit, “de comú acord” amb Casado. També han renunciat als seus càrrecs la presidenta del Comitè Electoral, Belén Hoyo, i la responsable d’Exteriors, Ana Vázquez.

També ha deixat el càrrec la presidenta del Comitè de Drets i Garanties del partit, la catalana Andrea Levy. En un missatge a les xarxes socials, Levy s’afegeix a les peticions de congrés extraordinari i lamenta “l’espectacle” que ha donat el partit els darrers dies: “no s’ho mereixen els nostres afiliats ni el nostre país”.

(Visited 65 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari