Un miler de pensionistes es manifesten a Barcelona contra el sistema de revaloració de les pensions

La marxa ha estat organitzada per la Marea Pensionista Catalunya i la Coordinadora Estatal per la Defensa del Sistema Públic de Pensions (Coespe)

Un miler de persones s’ha manifestat aquest matí a Barcelona contra el sistema de revaloració de les pensions, segons xifres de la Guàrdia Urbana. La marxa, celebrada en diferents ciutats d’Espanya, s’ha convocat per a reclamar que les pensions es revalorin anualment sobre la base de l’IPC acumulat, i no de la mitjana.

Segons els convocants, que a Barcelona han estat la Marea Pensionista Catalunya i la Coordinadora Estatal per la Defensa del Sistema Públic de Pensions (Coespe), l’actual sistema de revaloració de les pensions ja està provocant una reducció del 3% del poder adquisitiu dels pensionistes.

A Madrid, els convocants han reunit a més de mil persones per a reclamar així mateix que l’increment de les pensions es faci en funció de l’“IPC real”, és a dir, l’acumulat anual. També han demanat que no hi hagi “pensions per sota del llindar de la pobresa” i que es garanteixin “pensions públiques dignes, justes i suficients”, segons El Periódico.

Sota el lema ‘Governi qui governi, les pensions es defensen’, els pensionistes han sortit així al carrer per a reclamar-li al Govern central que atengui les seves reivindicacions en defensa del sistema públic de pensions.

La manifestació de Barcelona ha tallat la Via Laietana i ha passat pel Portal de l’Àngel, el carrer dels Arcs, la plaça Nova, l’avinguda de la Catedral i la plaça Antoni Maura.

(Visited 106 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari