Borràs s’uneix a centenars d’independentistes en el tall de la Meridiana

La presidenta del Parlament fa costat a l'ANC malgrat que Interior no havia autoritzat la concentració

Laura Borràs, al tall de la Meridiana

Centenars d’activistes independentistes han tallat aquesta tarda l’Avinguda Meridiana de Barcelona en una concentració no autoritzada pel Departament d’Interior. A ells s’ha sumat la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, en contra del criteri del Govern format per ERC i pel seu propi partit, Junts.

Els manifestants, convocats pel col·lectiu Meridiana Resisteix i per l’Assemblea Nacional de Catalunya, s’han concentrat entorn de les 20.00 h en defensa de l’autodeterminació i de l’amnistia dels polítics independentistes amb causes obertes a la Justícia. Segons El Periódico, els Mossos d’Esquadra han tractat de desallotjar l’avinguda i això ha provocat moments de tensió.

La d’aquest dissabte ha estat el primer tall de la Meridiana que no ha comptat amb l’aprovació d’Interior. Des d’octubre del 2019, els independentistes s’han concentrat a una de les artèries principals de Barcelona al llarg de gairebé 700 dies, sempre a la mateixa hora.

Aquesta setmana, la conselleria que encapçala Joan Ignasi Elena (ERC) ha acordat desplaçar la concentració diària a una plaça pròxima que connecta amb el passeig Fabra i Puig, enfront de l’estació de Renfe. D’aquesta manera, es pretén compaginar el dret a la manifestació i reduir les molèsties als veïns i comerciants de la zona.

L’ANC ha celebrat un altre acte durant el matí del dissabte enfront del Parlament per a exigir al Govern un full de ruta clar que defineixi el camí cap a l’autodeterminació de Catalunya basant-se en la majoria independentista del 52% que existeix en la cambra catalana.

(Visited 198 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari