La Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya demana la “cancel•lació immediata” de ‘Bricoheroes’

Se sent enganyada després que el director de TV3, Vicent Sanchis, els va prometre que no hi hauria més insults contra aquesta comunitat al programa i es van repetir el passat diumenge

Peyu al capítol de 'Bricoheroes' en què va tractar de lladres als membres de la comunitat gitana

La Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya (FAGIC) ha emès un comunicat en el qual reclama que TV3 elimini de la seva graella el programa Bricoheroes, després que se sentís insultada en els que es van emetre els dies 2 de gener i 6 de febrer. “Des de la FAGIC i com a organització sense ànim de lucre que actualment treballa amb més de 90 associacions gitanes d’arreu del territori català, exigim la cancel·lació immediata d’aquest programa pagat amb diners públics per part de tots els catalans i catalanes, també els nostres”, es llegeix en aquest comunicat, que aquesta Federació ha penjat al seu canal de Twitter.

“A més, demanem públicament explicacions i disculpes per part tant de la senyora Núria Llorach, presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), com del senyor Vicent Sanchis, director de TV3 ja que les paraules dites en la reunió que vam realitzar el passat dijous 27 de gener a les instal·lacions de TV3, casualment quan al Parlament de Catalunya s’estava realitzant l’acte institucional en memòria de les víctimes de l’Holocaust, se les ha emportat el vent”, continua la nota de la FAGIC.

Representants d’aquesta Federació es van reunir amb Vicent Sanchis després que el seu president, Simón Montero, enviés una carta a Núria Llorach queixant-se perquè els protagonistes de Bricoheroes, Lluís Jutglar (Peyu) i Jair Domínguez havien tractat de lladres als membres de la comunitat gitana. Llorach va traslladar la queixa a Sanchis i ell a convocar al seu despatx de TV3 els directius de la FAGIC. En aquella reunió, tal com va explicar Sanchis a la comissió de control parlamentari de la CCMA que es va celebrar l’endemà, va demanar disculpes pel comportament de Peyu i Domínguez i es va comprometre a millorar el tractament a la comunitat gitana a la televisió pública.

L’al·lusió a les víctimes de l’Holocaust a la nota de la FAGIC es deu a que al programa Bricoheroes del passat diumenge 6 de febrer, Domínguez va fer una suposada broma afirmant que “si us diuen que us heu aprimat, per exemple, en un camp de concentració, no és un piropu”. En aquest capítol, es va parlar de l’atracció Saltamontes de les fires i Peyu va dir que “allò no ho ha fet Déu. Ho ha fet un gitano”.

La carta de la FAGIC a la CCMA acabava dient “lamentem profundament que una corporació pública amb una visió i missió de servei a la ciutadania tant clara aposti per aquest tipus de “fer riure”, una forma d’ humor del segle passat, gens respectuosa amb les persones, basada en prejudicis i estereotips que no ajuden a fomentar un esperit de convivència al país”. Aquesta queixa ha arribat al Parlament europeu de la mà de Jordi Cañas, eurodiputat de Ciutadans.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.