Marxa lenta de taxistes a Barcelona contra les denúncies d’Uber

Élite Taxi convoca la mobilització arran de les denúncies presentades per l'empresa VTC contra l'organització

Marxa lenta de taxistes el passat desembre

Foto: @Elite_TaxiBcn

Els taxistes tornen als carrers de Barcelona aquest dijous per protestar contra les denúncies que Uber va presentar davant l’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) i que han causat que s’obri un expedient sancionador a Élite Taxi, la principal associació del sector. L’organització ha convocat una marxa lenta en senyal de rebuig aquest matí, la qual ha començat a la plaça Espanya i acabarà al Parlament de Catalunya, segons el que s’ha previst.

“Avui sortim a mobilitzar-nos per la llibertat d’expressió. Élite és un altaveu per a tots els taxistes, i no deixarem de cridar contra els lobbies dels VTC, ni de crear consciència sobre la misèria que suposa la uberització del taxi a través de plataformes com Uber”, ha assenyalat l’organització. Els taxistes asseguren que fa més de 12 anys que lluiten contra “el major dumping de preus que s’hagi vist i suportant una competència deslleial brutal”.

L’ACCO va obrir un expedient sancionador a Élite Taxi a causa de les campanyes que feien per impedir que els taxistes de Barcelona treballessin amb l’aplicació d’Uber, fet que va dur l’empresa de VTC a presentar diverses denúncies davant d’aquest organisme de la Generalitat contra l’organització. “Amb aquesta maniobra, Uber pretén emmordassar el taxi de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) en un intent desesperat de penetrar en el sector i desvirtuar-lo, com ja ha aconseguit en altres ciutats europees”, assevera Élite Taxi.

La marxa lenta podria col·lapsar el centre de la capital catalana. De fet, la Guàrdia Urbana, a través de Twitter, ha avisat de la marxa lenta indicant les zones  que es veuran afectades: la plaça Espanya, Gran Via de les Corts Catalanes, el carrer Balmes, el carrer Pelai, la plaça Catalunya, el carrer de Fontanella, la Via Laietana, l’avinguda Marquès d’Argentera, el passeig Picasso i el Parc de la Ciutadella.

(Visited 94 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari