Campins apunta a final de curs per retirar la mascareta a l’interior de les classes

La presidenta del Comitè Científic Assessor de la Generalitat es mostra contrària a la reducció de quarantenes

La presidenta del Comitè Científic Assessor del govern català per la covid, Magda Campins

Foto: @maticatradio

La presidenta del Comitè Científic Assessor del Govern de la Generalitat per la covid-19, Magda Campins, ha afirmat que encara no és el moment de retirar la mascareta a l’interior de les aules de les escoles, però ha obert la porta a què la mesura se suprimeixi a final de curs. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Campins ha explicat que actualment encara hi ha una xifra molt elevada de contagis, però que, si millora la situació, de cara a l’estiu “potser sí” que es pot retirar l’obligatorietat de dur-la.

Pel que fa a la resta d’espais interiors, la també cap del servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de Vall d’Hebron s’ha mostrat contrària a suprimir, per ara, l’ús obligatori de la mascareta. “En aquests moments no és prudent fer-ho”, ha assegurat, argumentant que “el 90% dels contagis” es produeixen en aquests espais. Campins també ha considerat “inviable” escurçar les quarantenes de set a cinc dies, ja que assevera que aquesta reducció hauria d’anar acompanyada de tests d’antígens ràpids, els quals no són gratuïts.

“El pic màxim de càrrega viral està entre els tres i cinc dies, però a partir dels cinc dies encara hi ha càrrega viral”, ha remarcat la presidenta del comitè assessor del Govern, qui ha afegit que “si ets asimptomàtic fa 24 o 48 hores i tens dos tests d’antígens negatius, llavors es podria deixar d’estar aïllat a partir del cinquè dia”. “En aquests moments ho veig inviable, per tant crec que hem de seguir amb set dies”, ha conclòs.

Campins també s’ha referit a la possibilitat d’administrar a tota la població una quarta dosi contra la covid, i ha admès que “amb les vacunes que tenim ara, no té gaire sentit“. No obstant això, s’ha mostrat favorable a què la rebin les persones immunodeprimides i les més vulnerables.

(Visited 67 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari