Sánchez Llibre i Puigdemont es van reunir en secret a Brussel·les

La patronal catalana pretén acostar postures amb Junts i ERC, segons 'La Vanguardia'

Josep Sánchez Llibre
Josep Sánchez Llibre

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, es va reunir fa tres setmanes a Brussel·les amb l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, en una trobada que fins ara no havia transcendit als mitjans de comunicació. Segons informa La Vanguardia, l’extensa reunió tenia per objectiu reconduir les relacions entre la patronal catalana i el president de Junts.

Sánchez Llibre va manifestar a Puigdemont la necessitat que les empreses que van traslladar la seva seu fora de Catalunya arran del procés independentista el 2017 tornin a instal·lar-se en territori català. Així mateix, els grans empresaris reclamen als postconvergents que abandonin la via unilateral cap a l’autodeterminació.

Els membres de Foment del Treball, com ja va ocórrer mesos enrere amb el seu suport a l’indult dels polítics empresonats, confien que es trobi una sortida a la situació judicial de Puigdemont i que aquest no es vegi amenaçat d’entrar a la presó en cas de tornar a Catalunya.

La Vanguardia informa també de diferents reunions, també mantingudes en la màxima discreció, entre el president de la Generalitat, Pere Aragonès, així com del president d’ERC, Oriol Junqueras, amb diferents representants de l’empresariat català. Aquestes trobades també s’han repetit entre Foment i el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, i el conseller d’Economia, Jaume Giró.

Amb els uns i els altres, la patronal insisteix a demanar estabilitat per a la situació política i econòmica de Catalunya. És per això que demanen major proximitat amb el PSC, en una aposta per la centralitat en contraposició amb els comuns i la CUP.

(Visited 153 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari