Aragonès només vol l’Aragó com a subseu dels Jocs d’Hivern

El president català preveu reunir-se divendres amb Lambán, que només accepta que tots dos territoris siguin coorganitzadors al mateix nivell

El president Aragonès, participant telemàticament en la reunió del govern
El president Aragonès, participant telemàticament en la reunió del govern

El govern de la Generalitat planteja que Catalunya encapçali en solitari una candidatura per organitzar els Jocs Olímpics d’Hivern del 2030 i només contempla que l’Aragó en sigui col·laboradora, segons ha manifestat la portaveu de l’executiu, Patrícia Plaja, aquest dimarts.

“Entenem que Catalunya és qui ha d’impulsar aquesta candidatura”, ha manifestat Plaja, que també ha assegurat que la proposta del govern català “està oberta a col·laboracions” perquè s’hi puguin celebrar proves que no es poden celebrar a Catalunya. D’aquesta manera, es relegaria l’Aragó a un paper secundari de subseu que el president d’aquesta comunitat autònoma, el socialista Javier Lambán, ha rebutjat reiteradament.

Plaja, que ha ubicat el plantejament de la Generalitat sobre els Jocs d’Hivern en una fase de consulta sobre eventuals “col·laboracions”, ha evitat respondre directament si el govern de Pere Aragonès descarta una candidatura on Catalunya es trobi en el mateix nivell, com a coorganitzadora, que l’Aragó.

En canvi, ha afirmat que aquesta és la postura de la Generalitat abans que Aragonès es reuneixi aquest divendres amb el seu homòleg de l’Aragó. Lambán manté que tots dos territoris han de coorganitzar l’esdeveniment al mateix nivell i que, si aquesta condició no es compleix, l’Aragó no hi participarà.

Sobre aquesta reunió, la portaveu ha dit que se celebrarà si es manté l’agenda presencial d’Aragonès, el qual s’ha confinat a casa després que una persona del seu entorn familiar hagi donat positiu en covid-19.

Plaja també ha avançat que la reunió entre Aragonès i Lambán no es dedicarà específicament a discutir sobre els Jocs d’Hivern, sinó que s’hi tractaran, entre altres temes, l’impacte de la pandèmia de la covid-19 i els fons comunitaris de recuperació Next Generation.

(Visited 160 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari