Educació va donar 41,4 milions d’euros a escoles que segreguen per sexe el curs passat

El govern ha anunciat la seva voluntat de deixar de subvencionar aquests centres educatius el curs 2022-2023

Aula d'educació primària a l'escola La Vall, de l'Opus Dei, a Bellaterra

Aula d'educació primària de l'escola La Vall, de l'Opus Dei, a Bellaterra

El Departament d’Educació de la Generalitat va donar 41,4 milions d’euros a través de concerts educatius a tretze escoles que separen nois i noies en classes diferents, el curs 2020-2021. Són centres de l’ordre religiosa de l’Opus Dei a les quals el govern català ha entregat 37,4 milions d’euros perquè fessin front a despeses del seu personal i uns 4 milions per les del funcionament de les escoles. Així ho va fer constar, el 10 de desembre, el conseller d’Educació, Josep González i Cambray (ERC) en la resposta per escrit a una pregunta parlamentària del diputat Jordi Jordan, d’En Comú Podem. L’acord per entregar els diners a aquest tipus d’escoles el va adoptar el seu predecessor en el càrrec, Josep Bargalló, també d’Esquerra Republicana. González i Cambray ha anunciat que suspendrà aquests concerts educatius el curs 2022-2023.

El col·legi que va rebre més diners va ser Xaloc, de l’Hospitalet de Llobregat: 4.024.922,92 euros. S’hi fan classes des de l’octubre de 1964 i a la seva web s’hi explica que “Xaloc, per l’esperit que l’anima, fomenta entre les mares i pares dels alumnes, els professors, el personal no docent i els alumnes, valors d’inspiració cristiana d’acord amb les orientacions de l’Església Catòlica, amb un gran respecte a la llibertat de les consciències”. S’hi explicita, també que “la Prelatura de l’Opus Dei –institució de l’Església Catòlica- es fa càrrec de la direcció de les activitats de formació cristiana de Xaloc”.

La segona escola que segrega per sexes que va rebre més diners d’Educació el curs passat és La Vall. Aquest centre, ubicat a Bellaterra i creat el 1972, va rebre quasi 4 milions d’euros (3.956.563,91). Pertany a l’Institut Familiar d’Educació, que gestiona tretze centres a Catalunya i les Illes, amb uns 8.000 alumnes i 700 professionals. Explica la seva identitat cristiana així: “La nostra proposta docent s’inspira en un sentit cristià de la persona, del món i de la societat amb l’objectiu de buscar la unió coherent entre fe, pensament i vida, sempre respectant i promovent la llibertat personal de cadascú en tots els seus àmbits. Per iniciar aquests centres, els promotors van ser pares de família animats per sant Josepmaria Escrivà, fundador de l’Opus Dei”.

Els altres centres amb separació de sexes a les aules que van rebre subvencions a fons perdut del govern català són: Campjoliu (3,6 milions), Centre Institució Tarragona-Escoles Auró i Turó (3,6 milions), Les Alzines (3,1 milions), Canigó (2,7 milions), Vilaró (2,7 milions), La Pineda (2,5 milions), Centre Institució Lleida-Escoles Terraferma i Alpicat (2 milions), Centre Institució Igualada-escoles Montclar i Mestral (1,7 milions), Avantis (1 milió), Airina (922.000 euros) i Bell-lloc del Pla (690.000 euros).

El diputat Jordan també va demanar quants diners ha donat Educació a aquestes escoles el curs actual però el conseller li ha respost que no ho sabrà fins que no finalitzi.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.