Per què li toca el rebre ara a Toni Soler?

Toni Soler
Toni Soler

Un sector de l’independentisme emprenyat amb ERC s’ha indignat pel darrer article publicat al diari Ara per Toni Soler, el pal de paller dels programes de TV3 Polònia i Està passant.

Les reaccions a l’escrit, titulat Viure sense la CUP i publicat l’1 de gener, reflecteixen les pors de Junts, que fa temps que alerta que ERC podria inclinar-se per abandonar els seus socis independentistes per reeditar un tripartit amb el PSC i -com a relleu d’ICV-EUiA- Catalunya en Comú-Podem.

Les línies escrites per Soler, de fet, critiquen tant la CUP com Junts. Dels cupaires diu que el seu paper de dir “què era bo i què era dolent”, finalment, “acaba generant antipatia en la resta de les forces polítiques”, i que l’aliança parlamentària d’ERC amb aquesta formació és “caduca”. De Junts diu que ha format la seva pròpia CUP amb Waterloo i el raper Valtònyc.

Soler, en particular, hi afirma que Espanya no ha estat derrotada i que “A molts no ens agrada que ens menteixin a la cara”, referint-se al fet que el director de Vilaweb, Vicent Partal, -que manté una línia editorial favorable a Junts-, hagi dit del raper Valtònyc que “ha derrotat Espanya”.

Un dels que s’ha apuntat a carregar contra Soler per aquest article és el politòleg Ramón Cotarelo, també partidari de Carles Puigdemont, que considera que aquesta estrella de TV3 segueix fil per randa el guió dictat per ERC, partit al qual també adjudica el control dels mitjans de la CCMA.

Un altre és el diputat de Junts Francesc de Dalmases: “Els apòstols de la derrota amb estómac greixat han dedicat tots els esforços a infamar Junts per la seva fidelitat al mandat independentista de l’1Oct. Ara li toca a la CUP. El que calgui per mantenir un sistema que els fa viure rebé. Sense independència, però, tots som morts”.

Si més no, Soler s’hi alinea amb la direcció d’ERC quan es mostra partidari que l’independentisme acumuli forces -“eixamplar la base”- i que el govern català es mantingui a la taula de diàleg amb el govern espanyol.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides